YENİŞEHİR CAMİİ

Dursun ÖZÇELİK İmam-Hatip

1969 Yılında Turhal'da doğdu. İlkokulu ve  İmam Hatip Lisesini Turhal'da bitirdi. 1990 Yılında Kastamonu'da İmam Hatiplik görevine başladı. Daha sonra Turhal Kazancı ve Ataköy köylerinde İmam Hatiplik görevlerinde bulundu. 1998 Yılında Şeker Camii İmam Hatipliğine atandı. A.Ö.F İlahiyat Ön lisans programını bitirdi. 2015 Yılıda Yenişehir Camii İmam-Hatipliğine atandı.
         Halen aynı göreve devam eden Dursun ÖZÇELİK evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hasan YETGİN   Müezzin-kayyım
   1970 Yılında Turhal'da doğdu. Turhal Atatürk İlkokulu'nu bitirdi. 1985 Yılında Erbaa merkez Kur'an Kursu'nda Hafızlığını tamamladı. 1987 Yılında Zile Elbaşoğlu Camii Müezzin Kayyımı olarak göreve başladı.
        1992 Yılında Turhal Merkez Yenişehir Camii Müezzin Kayyımlığına naklen atandı. 1999 Yılında Açık Öğretim Lisesi'ni bitirdi. Halen aynı göreve devam eden Hasan YETGİN evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı

Yenişehir Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1970

Toplam arsa alanı

1500 m2

İç alan

400 m2

Cemaat kapasitesi

700 kişi

a.Vakit namazları

40-50 kişi

b.cuma namazı

200-250 kişi

Merkez Yenişehir camimiz 1965 Yılında mahalle sakinleri tarafından taş duvar üzerine kubbeli olarak yaptırılan 1970 yılında ibadete açılan ve 2 minaresi olan bir camidir.
        Hükümet konağı Jandarma Karakolu ve Devlet Hastanesine yakın olan caminin müştemilat olarak şadırvanı, tuvaleti, çay ocağı vardır.
       Turhal - Zile yolu güzergahında bulunan cami şehrimizin güzel camilerinden biridir.