YAZITEPE KASABASI ENSAR  CAMİİ

Salih TUNÇ
İmam-Hatip

Salih TUNÇ

25.11.1980 tarihinde Turhal'da doğdu ilkokulu Üçyol köyünde bitirdi. İmam-Hatip Lisesi Lise 1. sınıfa kadar Turhal İmam-Hatip Lisesinde okudu Amasya İ.H.L den 3. sınıftan ayrıldı Açık Liseyi bitirdi, Asker dönüşü İ.H.L yi dışardan bitirdi. Daha sonra yine Amasya İ.H.L yi dışardan bitirdi. 2014 yılında Yazıtepe Ensar Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı. İlahiyat Önlisans öğrencisi olan ve  Halen aynı göreve devem eden Salih TUNÇ evli ve 4 çocuk babasıdır.

Adı

Yazıtepe Kasabası Ensar Camii

Yaptıran

Kasaba Halkı

Yapılış tarihi

1985

Toplam arsa alanı

321 m2

İç alan

180 m2

Cemaat kapasitesi

240 kişi

a.Vakit namazları

25-30 kişi

b.cuma namazı

200-250 kişi

Yazıtepe Kasabasında bulunan 2 Camiden biri olan Ensar Camii; 1984 Yılında Kasaba halkı tarafından yaptırılmış, 1985 Yılında  ibadete açılmıştır. 321 m2 alan içerisine, 180 m2 olarak inşaaedilen caminin 240 kişilik cemaat kapasitesi vardır.
          Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olan Caminin yapı şekli;  Betonarme, kubbeli ve minarelidir. Müştemilatında; Abdest alma yeri ve tuvalet bulunanmaktadır.