YAZITEPE KASABASİ  CAMİİ

Veysel ŞAHİNBAY
İmam-Hatip

1968 yılında Turhal'da doğdu, İlkokulu Turhal Devrim ilkokulunda bitirdi.1989 yılında Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1990 yılında Turhal Kuşoturağı köyünde Vekil İmam-Hatiplik yaptı. 1991 yılında Ankara'nın Haymana İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1995 yılında Zile ilçesi Ayvalı köyüne, 1999 yılında Pazar ilçesi ovacık köyüne, 2001 yılında Turhal İlçesi Yazıtepe kasabasına naklen tayin edildi.
     Halen aynı göreve devam eden Veysel ŞAHİNBAY evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı Yazıtepe Kasabası Camii
Yaptıran Kasaba halkı
Yapılış tarihi 2001
Toplam arsa alanı 1000 m2
İç alan 300 m2
Cemaat kapasitesi 400 kişi
a.Vakit namazları 25-30 kişi
b.cuma namazı 200-250 kişi

Yazıtepe Kasabasında bulunan 2 Camiden biri olan Kasaba camii 1903 Yılında yaşamış Hacı Hasan efendi tarafından tüm masrafları karşılanarak yapılmıştır. Yapıldığı zaman bünyesinde küçük bir medrese, şadırvan ve tuvalet yapılmıştır.
          Daha sonra tamirat ve tadilat düşüncesiyle müştemilatında değişiklik yapılmış, 1999 Yılında eski camide ibadet yapılamaz raporu alınarak cami yıkılmıştır.
          Yapımına 1999 Yılında başlanan yeni cami 2001 Yılında bitirilmiş ve ibadete açılmıştır. Mülki-yeti köy tüzel kişiliğine ait olan Caminin yapı şekli;  Betonarme, Merkezi kubbeli 4 Kubbeden oluşur ve minarelidir.
           Müştemilatında; lojman, şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır.