YAVUZ SELİM  CAMİİ

Süleyman ŞAHİN İmam-Hatip

1978 Yılında Turhal'da doğdu. İlköğrenimini Turhal Kazım Kara Bekir İlkokulunda tamamladı.
      1996 Yılında Turhal İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2002 Yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2003 Yılında Diyarbakır İli Eğil İlçesi Kaya köyü Camii İmam Hatibi olarak göreve başladı.
    Daha sonra  Turhal Kuşoturağı Köyü yukarı Camii imam Hatibi Olarak atandı.  Daha sonra Varvara Camii İmam-Hatipliğine atandı halen Süleyman ŞAHİN Halen Y.Selim Camii İmam-Hatibi  olarak göreve devam etmektedir

Tahir KILIÇ Müezzin-Kayyım

1984 Yılında  Zile Yünlü köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde bitirdi 2002 Yılında Zile İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu, 2004 yılında Kastamonu Çatalzeytinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2008 yılında Zile Büyükkozluca Köyüne naklen atandı, 2014 yılında Yavuz Selim Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı. Kamu Yönetimi ve İlahiyat Önlisans mezunu olan, aynı zamanda İlahiyat Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisidir.

Adı

Yavuz Selim Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1990

Toplam arsa alanı

1900 m2

İç alan

360 m2

Cemaat kapasitesi

500 kişi

a.Vakit namazları

50-70 kişi

b.cuma namazı

200-250 kişi

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Yavuz Selim Camii 1990 yılında Mahalle halkı tarafından  1900 m2 alan içerisine 360 m2 iç alanla kesme taş üzerine kubbeli olarak yaptırılmıştır.
         500 kişilik cemaat kapasitesi bulunan caminin mülkiyeti dernek adına kayıtlıdır. Müştemilat olarak tuvaleti, şadırvanı, 2 adet dükkanı ve minaresi bulunmaktadır.
Daha önce camimizde görev yapan İmam-Hatipler

1-Mikdat ŞİRİN
2-İbrahim ÖZDEMİR