VEYSEL KARANİ CAMİİ

Ahmet YÜN
İmam-Hatip

Ahmet YÜN
 1972 yılında Zile'nin Kireçli köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. 1990 yılında Zile İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu, 2 yıl Vekil İmam-Hatiplik yaptıktan sonra kadro aldı görevdeyken A.Ö.F Sosyal Bilimler  bölü-münü bitirdi.
    Daha sonra sırasıyla Sanayi Camii Müezzin-Kayyımı, Varvara Camii Müezzin-Kayyımı, Aziziye Camii Müezzin-Kayyımı olarak görev yaptı Veysl Karani Camii Müeezzin-Kayyımı iken 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Kadrosu İmam-Hatipliğe çevrildi. Halen aynı göreve  devam eden Ahmet YÜN evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı Veysel Karani Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1984
Toplam arsa alanı 1825 m2
İç alan 225 m2
Cemaat kapasitesi 300 kişi
a.Vakit namazları 15-20 kişi
b.cuma namazı 125 kişi

Turhal Merkez Bahar mahallesinde bulunan Veysel Karani Camii yapımına 1978 Yılında başlanmış, 1984 Yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır.
     1825 m2 alan içerisine 225 m2 olarak yaptırılan Veysel Karani Camii, betonarme, 2 katlı, kubbeli ve minaresi vardır. Müştemilatında, 2 adet şadırvan, tuvalet ve Camiinin alt katında Kur'an Kursu bulunmaktadır.