VARVARA CAMİİ

İmam-Hatip

Müezzin-kayyım

Sami PİŞĞİN
1963 Yılında Zile'nin Bağlarpınarı  Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Zile'de Başladığı İmam-Hatip Lisesini 1981 yılında Tokat'ta bitirdi. Aynı yıl  Amasya ili Gümüşhacıköy ilçesi Karaali köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla Gümüşhacıköy Cumara Camii Müezzin-Kayyımlığı aynı ilçe saray Camii İmam-Hatipliği görevlerinde bulundu.  A.Ö.F Sosyal Bilimler Önlisans mezunu olan ve Halen  Varvara Camii İmam-Hatibi olarak  göreve devam eden Sami PİŞĞİN  evli ve 3 Çocuk babasıdır

Salih ŞİMŞEK
1970 Yılında Tokat'ın Gözova Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitir-di.Tokat Merkez Kur'an Kursu'nda Hafızlığını bitir-di. 1989 Yılında Merkez Salihler Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı.  2002 Yılında Açık Lise'den   mezun    oldu.2008 yılında Aziziye Camii M.Kayyımlığına atandı Halen  Varvara Camii Müezzin-Kayyımı olarak  göreve devam eden Salih ŞİMŞEK evli ve 2 Çocuk babasıdır.

Adı

Varvara Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1952

Toplam arsa alanı

1400 m2

İç alan

340 m2

Cemaat kapasitesi

400 kişi

a.Vakit namazları

40-50 kişi

b.cuma namazı

200-250 kişi

Varvara Camii adını aldığı Turhal Varvara mahallesindedir. 1952 yılında yapılarak ibadete açılan camiinin mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. Toplam 1400 m2 alan içerisine 340 m2 olarak inşa edilmiş 400 kişilik cemaat kapasitesine sahiptir.
       Yapı şekli kargir, çatılı ve minaresi vardır. Müştemilatında depo, şadırvan, dernek odası dükkan, çay ocağı ve lojmanı mevcuttur.