ULU CAMİİ

İmam-Hatip

Müezzin-kayyım

Halil TÜRKYILMAZ

1967 Yılında Erbaa'nın Çakır Köyü'nde doğdu.  İlkokulu köyünde bitirdi.
      1984 Yılında  Tokat İmam- hatip Lisesinden mezun oldu.  1985 Yılında Turhal Arzupınarı Köyü Camii- İmam Hatibi olarak göreve başladı.
      1995 Yılında A.Ö.F Sosyal Bilimler Bölümü Ön lisans programını bitirdi. Daha sonra A.Ö.F İlahiyat Önlisans bölümünü bitirdi. 2014 yılında Ulu Camii İmam-Hatipliğine atanan ve Halen aynı göreve devam eden Halil TÜRKYILMAZ evli ve 3 çocuk babasıdır.

Salih  BAYRAKTUTAR

1965 Yılında Çamlıca köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Daha sonra Turhal İmam-Hatip Lisesi'ni bitirdi.
        1987 Yılında Tunceli'nin Pertek ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1989 Yılında Tokat'ın Almus ilçesi Gümenekönü Köyüne, 1994 Yılında Turhal Kazancı köyü İğdeli mezrasına naklen atandı.  2004 Yılında Turhal Hacılar mahallesi Müezzin-Kayyımlık görevine atandı. 2006 yılında Şeker Camii müezzin kayyımlığına, 2013 yılında Ulu Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı.
         Halen aynı göreve devam eden Salih BAYRAKTUTAR evli ve 4 çocuk babasıdır.

Adı Ulu Camii
Yaptıran İshak  (Kostantiniyye Emiri)
Yapılış tarihi 1530
Toplam arsa alanı 762 m2
İç alan 450 m2
Cemaat kapasitesi 400 kişi
a.Vakit namazları 60-70
b.cuma namazı 500-600

Turhal Ulu Camii, Camii kebir mahallesinde  Yeşil ırmak kenarında H.950 M.1530 Yılında yaptırılmıştır.Camiinin iç kapısı üzerinde 30 cm genişliğinde, 34 cm uzunluğunda, sülüs hatla mermere yazılmış kitabesi vardır. 3 kısa satırdan ibaret olan kitabede şöyle yazmaktadır. "Bu Cami'i şerifi Kostantiniyye emiri İshak tarafından H.950 Yılında Yaptırılmıştır."
      Camii 2 Kubbeli olup geniş kemerli ve basıktır. Kurtuluş savaşında bir ara Orduya kışla ve benzeri ihtiyaçlar için kullanılmış, günümüzde tamir ettirilerek tekrar ibadete açılmıştır.
      Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. 1939 depreminde minaresinin şerefeden yukarısı yıkılarak hasar görmüştür.
      Müştemilatında Şdaırvan ve Kur'an Kursu bulunmaktadır.