ŞENYURT KASABASI YENİ CAMİİ

Hüseyin KAPLAN
İmam-Hatip

1978 Yılında Turhal Kızkayası köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı.
       Turhal İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Turhal'ın Sarıkaya köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2008 yılında Şenyurt Kasabası Yeni Camii İmam-Hatipliğine atandı. A.Ö.F İlahiyat Bölümü Ön lisans programı öğrencisi olan Hüseyin KAPLAN aynı görevine devam etmektedir.

Adı Şenyurt Kasabası Yeni Camii
Yaptıran Kasaba Halkı
Yapılış tarihi 1985
Toplam arsa alanı 2000 m2
İç alan 100 m2
Cemaat kapasitesi 130 kişi
a.Vakit namazları 10-15kişi
b.cuma namazı 50-60 kişi

Kasabada bulunan 6 Camiden biri olan Yeni mahallesi Üçgözen Mahallesinde bulunmaktadır.    1985 Yılında Kasaba Halkı tarafından yaptırılmış ve ibadete açılmıştır. 2000 m2 alan içerisine, 100 m2 olarak inşa edilen caminin 130 kişilik cemaat kapasitesi vardır.
       Mülkiyeti Mahalle tüzel kişiliğine ait olan Caminin yapı şekli;  betonarme, çatılı ve minarelidir. Müştemilatında; lojman, şadırvan ve tuvalet bulunmaktadır.