ŞENYURT KASABASI ÜÇGÖZEN CAMİİ

Ahmet ÖNCÜ
İmam-Hatip

1984 yılında Turhal’da doğdu İlköğrenimini Turhal M. Akif Ersoy ilköğretim okulunda okudu. Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. AÖF İlahiyat Önlisans   bölümümü bitirdi.    2005 yılında Tokat’ın Mülk köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonara İlahiyat Lisans tamamlama programını bitirdi. 2008 yılında Şenyurt Kasabası Üçgözen Camii İmam-Hatipliğine naklen atandı. Halen aynı göreve devam eden Ahmet ÖNCÜ evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı

Üçgözen Mahallesi Camii

Yaptıran

Kasaba Halkı

Yapılış tarihi

1963

Toplam arsa alanı

3000 m2

İç alan

300 m2

Cemaat kapasitesi

340 kişi

a.Vakit namazları

15-20 kişi

b.cuma namazı

130-150 kişi

Şenyurt Kasabasında bulunan 6 Camiden biri olan Üçgözen mahallesi Camii İsmini taşıyan Üçgözen Mahallesinde bulunmaktadır.
      1958 Yılında Kasaba Halkı tarafından yapımına başlanmış, 1963 Yılında  ibadete açılmıştır. 3000 m2 alan içerisine, 300 m2 olarak inşa edilen caminin 300 kişilik cemaat kapasitesi vardır.
       Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olan Caminin yapı şekli;  taşduvar üzerinde ahşap çatı kubbeli ve minarelidir.Müştemilatında; lojman, şadırvan ve tuvalet bulunur.