ŞENYURT KASABASİ KARAEVLİ CAMİİ

Salih KAPLAN İmam-Hatip 1971 Yılında Tokat Zile Çayıroluğu köyünde doğdu. İlköğretimini aynı köyde tamamladı. Zile İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra İlahiyat Önlisans programını bitirdi.
     1992 Yılında Diyarbakır ili Bismil İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1994 yılında Zile Ede Köyü Kızılüzüm Mahallesine naklen atandı 5 yıl Kırgızistan'da Din Görevlisi olarak görev yaptı. Halen Turhal İlçesi, Şenyurt kasabası  Karaevli mahallesi Camii İmam-Hatibi olarak göreve devam etmektedir.

Adı Karaevli Mahallesi Camii
Yaptıran Kasaba Halkı
Yapılış tarihi 1971
Toplam arsa alanı 1800 m2
İç alan 130 m2
Cemaat kapasitesi 170 kişi
a.Vakit namazları 20-30 kişi
b.cuma namazı 40-50 kişi

Kasabada bulunan 6 Camiden biri olan Karaevli mahallesi Camii ismini taşıyan Karaevli Mahallesinde bulunmaktadır.
      1971 Yılında Kasaba Halkı tarafından yaptırılmış, 1972 Yılında  ibadete açılmıştır. 1800 m2 alan içerisine, 130 m2 olarak inşa edilen caminin 130 kişilik cemaat kapasitesi vardır.
       Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olan Caminin yapı şekli;  betonarme, kubbeli ve minarelidir.
      Müştemilatında; lojman, şadırvan ve tuvalet bulunan Caminin tarihi açıdan herhangi bir özelliği yoktur