ŞENYURT KASABASI ORTA CAMİİ

Hakkı TELCİ
İmam-Hatip

1966 Yılında Tokat'ın Almus İlçesi Çam köyünde doğdu. İlkokulu Şenyurt kasabasında bitirdi, 1987 Yılında Turhal İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.
      1988 Yılında Almus İlçesi Çam köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.1997 Yılında Turhal Sarıçiçek köyü camiine İmam-Hatip olarak atandı. 2001 Yılında Şenyurt kasabası Ortaköy mahallesi camiine İmam-Hatip olarak atandı.
     A.Ö.F İlahiyat Ön lisans proğramını bitirdi. Halen aynı göreve devam eden Hakkı TELCİ evli ve 4 çocuk babasıdır.

Adı

Şenyurt Kasabası Ortaköy Mah. Camii

Yaptıran

Kasaba Halkı

Yapılış tarihi

1991

Toplam arsa alanı

1000 m2

İç alan

252 m2

Cemaat kapasitesi

330 kişi

a.Vakit namazları

30-50 kişi

b.cuma namazı

150-200 kişi

Şenyurt Kasabasında bulunan 5 Mahalleden biri olan Ortaköy mahallesinde bulunan camii aynı ismi almıştır.
       Camii yöneticileri öncülüğünde mahalle halkı tarafından eski cami yıkılarak 1991 Yılında yeni Camii ibadete açılmıştır.
      1000 m2 alan içerisine 252 m2 olarak inşa edilen camii; betonarme, kubbeli ve minarelidir. Müştemilatında tuvalet, şadırvan, lojman ve teras şeklinde girişi vardır.
        Daha önce Görev yapan İmam Hatipler
1:Rüştü BÖĞREK