ŞEKER FABRİKASI MESCİDİ

Hamit GÜLER
İmam-Hatip

1960 Yılında Tokat Pazar ilçesi Taşlık köyünde doğdu.1971 Yılında İlkokulu Turhal İlçesinde Atatürk İlkokulu'nda. Ortaokulu Pazar ilçesinde,İmam Hatip Lisesi'ni Tokat'ta  bitirdi.1985 te Turhal Şatroba köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı. 1996 Yılında A.Ö.F Sosyal Bilimler Bölümü'nü bitirdi.2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Rotasyon gereği Şeker Fabrikası Camii İmam-Hatipliğine atandı.
         Halen aynı yerde göreve devam eden Hamit GÜLER Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adı Şeker fabrikası Mescidi
Yaptıran Fabrika idaresi
Yapılış tarihi 1982
Toplam arsa alanı Fabrika arsası
İç alan 120 m2
Cemaat kapasitesi 130 kişi
a.Vakit namazları 5-6 kişi
b.cuma namazı 20-30 kişi

Şeker fabrikası mescidi adından da anlaşıldığı gibi şeker fabrikası içerisinde bulunan ve fabrika idaresi tarafından 1982 Yılında yaptırılan küçük bir mesciddir.
     Bu mescidin bütün sorunları; Bakım onarım, aydınlatma ve ısıtma gibi giderleri fabrika idaresi tarafından karşılanmaktadır.
     Müştemilatında sadece abdest alma yeri mevcuttur.