SANAYİ CAMİİ

İmam-Hatip

Müezzin-Kayyım

Emin DEMİR
           1979 Yılında Turhal da doğdu. İlkokulu Turhal Gazi Osman Paşa İlkokulunda bitirdi.
1986 Yılında Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1997 Yılında Tokat İli Reşadiye İlçesi Yoğunpelit Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra Reşadiye İlçesi Sarıkışla köyüne naklen atandı, daha sonra Tokat İli Sulusaray İlçesi Çime köyü Camii İmam-Hatipliğine atandı, aynı ilçenin Merkez Camii Müeziin-Kayyımlığını yaptı.
          2001 Yılında Yozgat İli Yerköy İlçesi Harkaşan köyüne İmam-
Hatip olarak atandı, aynı ilçenin Çakırhacı köyü Camiinde İmam-Hatiplik görevi de yaptı.  Turhal Yazıtepe Kasabası Ensar Camii İmam-Hatipliğine daha sonra da Azri Mezarlık Camii Müezzin Kayyımlığına atandı. 2007 yılında Sanayi Camii İmam-Hatipliğine atanan ve 6 ay süreli Tashih-i Huruf kursuna katılan Emin DEMİR evli ve 2 çocuk babasıdır.

Lokman SÜRER
         1966 Yılında Pazar İlçesi Bağlarbaşı köyünde doğdu. İlkokulu Turhal M.Akif İlkokulu'nda bitirdi. 1984 Yılında Turhal merkez Kur'an Kursu'ndan hafızlık belgesi aldı. 1987 Yılında Zile Cedid mahallesinde Müezzin-Kayyım olarak göreve başladı.
         1991 Yılında Turhal Boyacılar Camiine, 1994 Yılında Varvara Camiine naklen atandı.2006 yılında Sanayi Camii'ne atandı. Halen aynı göreve devam eden Lokman SÜRER evli 3 çocuk babasıdır.

Adı

Sanayi Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1977

Toplam arsa alanı

400 m2

İç alan

300 m2

Cemaat kapasitesi

400 kişi

a.Vakit namazları

25-40 kişi

b.cuma namazı

250-350 kişi

Turhal Merkez Sanayi bölgesi Tokat-Amasya karayolu üzerinde bulunan Caminin yapımına 1977 Yılında başlanmış 1978 Yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır.
       400 m2 alan içerisine 300 m2 iç alanla yapılan caminin 400 kişilik cemaat kapasitesi vardır. Yapı şekli betonarme, kubbeli ve minarelidir.