SALİHLER CAMİİ

İmam-Hatip

Müezzin-kayyım
     Tuncay YILMAZ
      1964 Yılında Sivas İli Yıldızeli ilçesi Selamet köyünde doğdu. Tokat İbn-i Kemal İlkokulu'ndan mezun oldu, 1976 Yılında Tokat Cumhuriyet Ortaokulu'nu bitirip 1982 YılındaTokat İmam-Hatip Lisesinden  mezun oldu.
      Tokat merkez Çamlık ve Kabatepe köylerinde Vekil İmam-Hatiplik yaptı. 1987 Yılında Turhal Kuşoturağı köyüne asaleten İmam-Hatip olarak atandı. 1990 Yılında Merkez Sanayi Camii Müezzin-Kayyımlığına , 1999 Yılında Salihler Camii İmam-Hatipliğine atandı.A.Ö.F Sosyal Bilimler mezunu olan ve halen aynı göreve devam eden Tuncay YILMAZ evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adem AYVALI
       1984 Yılında Amasya'da doğdu.İlkokulu Suluova'da bitirdi. 1998 yılında Hafızlığını bitirdi 2007 Yılında Merkez Aziziye Camii Müezzin-Kayyımı olarak göreve başladı.2008 yılında  Salihler Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı.Adem AYVALI .Halen  Aynı  Camide Müezzin-Kayyım olarak göreve devam ediyor.

Adı Salihler Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1982
Toplam arsa alanı 4000 m2
İç alan 400 m2
Cemaat kapasitesi 500 kişi
a.Vakit namazları 60-80 kişi
b.cuma namazı 450-500 kişi

Salihler camii İlçemiz Mimar Sinan mahallesinde  Turhal- Çivril yolu üzerindedir.Camiinin inşaatına 1980 yılında başlanmış, 4000 m2 alan içerisine 400 m2 iç alanla betonarme ve kubbeli olarak inşa edilen Cami iki yılda tamamlanarak ibadete açılmıştır.
     Güzel bir bahçesi ve çevre düzenlemesi olan ve Kaloriferle ısıtılan caminin bütün sorunları ve gelir giderleri dernek tarafından karşılanmaktadır.
      Müştemilat olarak tuvaleti, şadırvanı, çay ocağı ve 2 şerefeli minaresi vardır.