NURKAVAK CAMİİ

Osman Al
İmam-Hatip

1970 Yılında Tokat'ın Büyük Yıldız köyünde doğdu. İlköğretimini köyünde tamamladı. 1988 Yılında Tokat merkez Kur'an Kursun'dan hafızlık belgesi aldı ve aynı yıl Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Müezzin-Kayyım olarak göreve başladı. 1993 Yılında Zile ilçesi Kislik ve Hacı Hasanağa Camii Müezzin-Kayımlık görevini yürütürken İmam Hatip Lisesini dışardan bitirdi. 2000 yılında Turhal Sanayi Camii Müezzin-Kayyımlığına tayin oldu.
         2004 Yılında Turhal Nurkavak Camii İmam Hatipliğine atandı. Halen aynı göreve devam eden Osman AL evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı Nurkavak  Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1970
Toplam arsa alanı 975 m2
İç alan 210 m2
Cemaat kapasitesi 280 kişi
a.Vakit namazları 40-50 kişi
b.cuma namazı 200-250 kişi

Nurkavak Camii İlçemiz merkez Nurkavak mahallesinde bulunmak- dır. Nurkavak Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan caminin mülkiyeti Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. ????
       Camimiz Betonarme ve kubbe üzerine çatı örtülerek yapılmıştır. İçer-den bakınca kubbeli, dışardan bakınca çatılı görünmektedir.
        Müştemilatında  şadırvan, tuvalet ve dernek binası bulunur. Ayrıca 3 katlı, 1. katı Kur'an Kursu 2 katı lojman olarak kullanılan bir binası vardır.