MİMAR SİNAN CAMİİ

Semih ÖĞRÜNÇ İmam-Hatip

1977 Yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğdu.1988 İlkokulu Turhal Atatürk İlköğretim okulunda bitirdi. Orta ve Lise Tahsilini Turhal İmam-Hatip Lisesi'nde 1995 yılında  tamamladı.
           İlk görevine 1995 Yılında Kazova Tarım İşletmeleri Camiin'de vekil İmam Hatip olarak başladı.1997 Yılında Reşadiye'nin Güney Gölcük Köyüne  atandı. 1999 Yılında Turhal Merkez Yunus Emre Camii'ne naklen atandı. 2004 Yılında ise Mimar Sinan Camii'ne atandı. 2005 Yılında A.Ö.F İlahiyat Ön lisans programını bitirdi.
         Halen aynı göreve devam eden Semih ÖĞRÜNÇ evli ve 1 çocuk babasıdır.

İbrahim BAYRAKTUTAR

1979 Yılında Tokat'ın Turhal ilçesinde doğdu. Orta ve Lise Tahsilini Turhal İmam-Hatip Lisesi'nde 1998 yılında  tamamladı.
           İlk görevine 2012 Yılında Kat Kasabası Camiin'de Sözleşmeli Müezzin-Kayyım olarak başladı. 2013 yılında aynı camide kadro aldı. 2014 Yılında Turhal Mimar Sinan Camiine atandı. A.Ö.F İlahiyat Ön lisans programı okumaktadır.
         Halen aynı göreve devam eden İbrahim BAYRAKTUTAR bekardır.

Adı Mimar Sinan  Camii
Yaptıran Dernek
Yapılış tarihi 1990
Toplam arsa alanı 1422 m2
İç alan 450 m2
Cemaat kapasitesi 600 kişi
a.Vakit namazları 25-30 kişi
b.cuma namazı 150-200 kişi

Mimar Sinan  Camii  İlçemiz  merkez  Yavuz  Selim  mahallesinde bulunmaktadır. Caminin iç  yapısı  tamamlanmış  olup  çevre düzenlemesi devam etmektedir. Betonarme ve kubbeli olarak yapılmış olan camiinin mülkiyeti  Cami  Derneğine  aittir.  Cami  elektrikli  kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır. İki şerefeli bir minaresi mevcuttur. Müştemilat olarak şadırvan ve tuvaleti vardır. Alt kısmında Kur'an Kursu bulunmaktadır.