MEYDAN CAMİİ

Ali ÇAKAR
İmam-Hatip

1964 Yılında Turhal İlçesi Çamlıca köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi.
     1983 Yılında Turhal İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1984 Yılında Turhal Kayaören köyünde 1 yıl vekil İmam-Hatiplik yaptı.
     1985 Yılında Amasya İli Gümüşhacıköy İlçesi Yeniköy Camii İmam-Hatibi olarak göreve başladı, 1988 Yılında aynı ilçenin Saray mahallesi Camii İmam-Hatipliğine atandı.
     1991 Yılında Tokat İli Pazar ilçesi Erkilet mahallesi Orta Camii Müezzin-Kayyımı olarak görev yaptı, 1996 Yılında Turhal Aziziye Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı.2007 yılında Meydan Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı. Bu görevde iken Diyanet İşleri Başkanlığınca Kadrosu İmam-Hatipliğe çevrildi.
     A.Ö.F İlahiyat Ön lisans mezunu Ali ÇAKAR halen aynı göreve devam etmektedir.

Adı Meydan Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1990
Toplam arsa alanı 1291 m2
İç alan 252 m2
Cemaat kapasitesi 330 kişi
a.Vakit namazları 15-20 kişi
b.cuma namazı 150-200 kişi

Merkez Meydan mahallesinde bulunan Cami 1990 yılında Betonarme ve kubbeli olarak yapılmıştır. Güzel bir bahçesi bulunan caminin mimarı Ömer BAYRAKTUTAR'dır.
     Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na aittir. Camimizin  2 şerefeli minaresi  vardır.  Müştemilatında odunluk, lojman, şadırvan ve tuvaleti vardır.