M.AKİF ERSOY CAMİİ

İmam-Hatip

Müezzin-Kayyım

Kemal ZEYBEK

1961 yılında Turhal'da doğdu. 1987 yılında Turhal İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.
        Turhal Kuzalan köyünde yaklaşık 1 yıl Vekil İmam-Hatiplik görevi yaptıktan sonra 1988 yılında Sulusaray ilçesi Merkez Camii İmam-Hatipliğine asaleten atandı 18 yıl aynı camide görev yaptıktan sonra 2004 Yılında Turhal Mehmet Akif Ersoy Camii'ne tayin oldu. Halen aynı göreve devam eden ve A.Ö.F İşletme Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Kemal ZEYBEK evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ahmet SIZAN
        1967 yılında Turhal Kamalı köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Kat kasabasında 1992 yılında  Vekil İmam-Hatip olarak göreve başladı, 1993 yılında Ordu ili Mesudiye ilçesi Beşbıyık köyüne asaleten atandı. 1997 yılında Pazar ilçesi Esentepe Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı. 2010 yılında M.Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımlığına Atandı.
      .İlahiyat önlisans mezunu olan Ahmet SIZAN halen aynı göreve devam etmektedir.

Adı

M.Akif Ersoy Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1991

Toplam arsa alanı

4000 m2

İç alan

300 m2

Cemaat kapasitesi

400 kişi

a.Vakit namazları

30-40 kişi

b.cuma namazı

200-205 kişi

Turhal merkez Boyacılar mahallesinde bulunan M.Akif Ersoy Camii'nin yapımına 1989 Yılında başlanmış, 1991 Yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır.
     2 katlı olarak yapılan Camii'nin alt katında gasilhane, camii dernek bürosu, 5 adet işyeri bulunmaktadır. Betonarme, 1 ana kubbe 6 adet küçük kubbesi bulunan camiinin 1 de 2 şerefeli minaresi vardır.
     Çok geniş bir bahçesi, şadırvanı ve tuvaletleri bulunan camiinin bakım ve onarım işleri M.AkifCamii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yapılmaktadır.