KUŞOTURAĞI  KÖYÜ  YUKARI CAMİİ

Ali ÖZİmam-Hatip

1972 Yılında Tokat'ta doğdu. İlk Orta ve lise öğrenimini Tokat'ta tamamladı.
      1998 Yılında Mısır El-Ezher Üniversitesi Din Usulleri Fakültesinden mezun oldu. 2002 Yılında Iğdır İli Karakoyunlu İlçesi Aktaş köyü Camii İmam Hatibi olarak göreve başladı.
      Halen Turhal Kuşoturağı Köyü yukarı Camii imam Hatibi Olarak göreve devam eden Ali ÖZ Evli ve 2çocuk babasıdır.

Adı Kuşoturağı Köyü Yukarı Camii
Yaptıran Mahalle Halkı
Yapılış tarihi 1986
Toplam arsa alanı 220 m2
İç alan 100 m2
Cemaat kapasitesi 130 kişi
a.Vakit namazları 8-10 kişi
b.cuma namazı 50-60 kişi

Kuşoturağı Köyü yukarı Camii Turhal-Pazar Yolu üzerindedir. 1986 Yılında Köy halkı tarafından 220 m2 alan içerisine 100 m2 iç alanla betonarme ve kubbeli olarak yaptırılmıştır.
        130 kişilik cemaat kapasitesine sahip olan Caminin mülkiyeti Köy Tüzel Kişiliğine aittir. Müştemilatında şadırvan, tuvalet, lojman  ve minaresi vardır.