ŞEYHMUSTAFA (KESİKBAŞ) CAMİİ

Muhammed ASLAN İmam-Hatip

1968 Yılında Erbaa'da doğdu. İlkokulu  Amasya'da bitirdi. Amasya Büyük Ağa Medresesi'nde hafızlık yaptı.  Orta, Lise ve Yüksekokulu dışardan bitirdi. 1990 Yılında ilk görevine Çorum İli Uğurludağ İlçesi Yeni Camii Müezzin-Kayyımı olarak göreve başladı.
         Sırasıyla; Tokat Çamlıbel Kasabası Ortaören köyü, Turhal Veysel Karani Kur'an Kursu ve Merkez Kur'an Kursu'nda Öğreticilik yaptı
        1999 Yılında Şeyh Mustafa Camii İmam Hatipliğine atandı. Halen aynı göreve devam eden Muhammed ASLAN evli ve 5 çocuk Babasıdır.

Celal ÇOLAK Müezzin-kayyım

19?? Yılında

Adı Kesikbaş Camii
Yaptıran Şeyh Hacı Mustafa Efendi
Yapılış tarihi 1767
Toplam arsa alanı 2018 m2
İç alan 510 m2
Cemaat kapasitesi 700 kişi
a.Vakit namazları 250-300 kişi
b.cuma namazı 600-700 kişi

Bugün Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan camii İlçemiz Pazar mahallesindedir ve İlçemizde bulunan tarihi camilerden biridir.1767 yılında küçük bir camii olarak inşa edilmiş daha sonra 1786 yılında büyük camii ilave edilmiştir.
         Şeyh Hacı Mustafa Efendi müritlerinin getirdiği hediyeleri biriktirerek  Kesikbaş Camii'ni yaptırmıştır. Kendisine camiye Kesikbaş ismini vermesi ilham olunmuştur.İçinde bulunan Kesikbaş Türbesinden bu ismi almıştır.
        Küçük mescidin batısında 90 cm kalınlığındaki taş duvar üzerine oturtulmuş tek kubbeli Kesikbaş türbesi kuzeyinde kesme taştan yapılmış minaresi ve sonradan ilave edilmiş mekanları vardır.2006 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmiştir.