KAYAÖREN KÖYÜ CAMİİ

Ahmet POLAT İmam-Hatip

1973 Yılında Amasya'nın Şeyhsadi köyünde doğdu, İlkokulu köyünde bitirdi, İmam_hatip Lisesi orta kısmını Amasya'da Lise kısmını ise Turhal'da tamamladı.2004 yılında Kastamonu İli Pınarbaşı İlçesi Çengel Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2,5 yıl burada görev yaptıktan sonra Zile İlçesi Yaraş Köyünde, daha sonra aynı ilçenin Emirören köyünde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2014 yılında Turhal Kayaören köyü camiine naklen atandı.
      Halen aynı göreve devam eden Ahmet POLAT Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Adı Kayaören Köyü Camii
Yaptıran Köy Halkı
Yapılış tarihi 1972
Toplam arsa alanı 800 m2
İç alan 208 m2
Cemaat kapasitesi 275 kişi
a.Vakit namazları 10-15 kişi
b.cuma namazı 100-120 kişi

Kayaören Köyü  Camii  yapımına  1970  Yılında  başlanmış  ve 1972 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır.
      800 m2 alan içerisine 208 m2 olarak inşa edilen Camiinin  275  kişilik cemaat kapasitesi vardır. Yapı tarzı olarak taş duvar üzerine kubbeli olarak yapılmış ve minaresi mevcuttur.
     Müştemilat olarak şadırvan, tuvalet ve lojmanı bulunan caminin mülkiyeti Köy tüzel kişiliğine aittir