İNCİRLİDERE CAMİİ

Duran ŞAHİN    İmam-Hatip
1969 Yılında Turhal'da doğdu.1988 Yılında Turhal İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Çivril köyü Ağlamış mahallesinde 1 yıl vekil İmam Hatiplik yaptı.
         1989 Yılında Zonguldak İli Eflani ilçesi Çemçi köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı, 1992 Yılında Pazar İlçesi Üzümören kasabası yeni Camii'nde 1 Yıl Müezzin-Kayyımlık yaptı, Daha sonra Pazar İlçesi Çayköy köyüne İmam Hatip olarak atandı.
          Görevde iken Hafızlığı bitirdi ve 2000 Yılında belgesini aldı. A.Ö.F İlahiyat Önlisans mezunu olan Duran ŞAHİN  halen İncirlidere Camii İmam Hatibi olarak göreve devem etmektedir.

Adı İncirlidere Camii
Yaptıran Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği
Yapılış tarihi 1981
Toplam arsa alanı 1000 m2
İç alan 130 m2
Cemaat kapasitesi 170 kişi
a.Vakit namazları 10-15 kişi
b.cuma namazı 50-60 kişi

İncirlidere camii İlçe merkezi İskele mahallesindedir.  Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 1000 m2 arsa üzerine 130 m2 iç alanda 1981 Yılında yaptırılan caminin mülkiyeti dernek adına kayıtlıdır.Yapı şekli Betonarme ve kubbelidir.
      Müştemilatında şadırvan, tuvalet ve odunluk vardır.