HİCRET  CAMİİ

Mustafa ATİLLA

1969 Yılında Pazar ilçesi Üzümören kasabasında doğdu.İlkokulu aynı kasabada bitirdi. 1988 Yılında Tokat İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1989 Yılında Zile ilçesi Osmanpınarı köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı.1998 Yılında Turhal ilçesi Ataköy köyüne tayin oldu.
         2004 Yılında Merkez Hicret Camiine naklen atandı. Halen aynı göreve devam eden Mustafa ATİLLA evli ve 4 çocuk babasıdır

Adı Hicret Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1985
Toplam arsa alanı 825 m2
İç alan 300 m2
Cemaat kapasitesi 400 kişi
a.Vakit namazları 25-30 kişi
b.cuma namazı 150-200 kişi

Merkez Kenan Evren Mahallesinde bulunan, Mahalle halkı tarafından inşa edilen ve mülkiyeti Türkiye Diyanet vakfı'na ait olan bir  camidir.İnşaatına 1985 yılında başlanmış ve aynı yıl  bitirilerek ibadete açılmıştır.Bahçesiyle birlikte 825 m2 alana sahip olan camiinin iç alanı 300 m2 dir.Yapı tarzı olarak betonarme ve çatılı olup tek şerefeli minaresi,  şadırvan ve tuvaleti vardır.
      Camii ilk yaptırılmaya başlandığı sırada önce karar verilen yerden başka bir yere taşındığı için hicret ettiği anlamında bu adı vermişlerdir.
     Daha önce görev yapan İmam-Hatipler:
     1:Bekir TÜRKEL
     2:İbrahim ÖZDEMİR