GÜMÜŞTOP  KÖYÜ YUKARI  CAMİİ

Abdulkadir ŞİMŞEK
İmam-Hatip

1965 Yılında Amasya'nın Yuva Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi.1984 Yılında Turhal İmam Hatip Lisesinden mezun oldu, 1986 Yılında İzmir İli Bergama İlçesi Tonallar köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı.1992 Yılında Turhal Akçatarla köyü Camii İmam Hatipliğine atandı. 1995 Yılında A.Ö.F İşletme Fakültesini bitirdi.
         1997 Yılında Turhal Gümüştop köyü yukarı mahalle Camii İmam Hatipliğine atanan ve halen aynı göreve devam eden A.Kadir ŞİMŞEK evli ve 3 çocuk babasıdır

Adı Gümüştop Köyü Yukarı   Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1990
Toplam arsa alanı 200 m2
İç alan 80 m2
Cemaat kapasitesi 105 Kişi
a.Vakit namazları 7-10 Kişi
b.cuma namazı 25-30 Kişi

Gümştop Köyü yukarı mahalle Camii yeri bir köy sakini tarafından verilmiş, arsa içerisinde tek katlı küçük bir bina bulunduğundan, bu bina Camii olarak ibadete açılmıştı.1990 Yılında şimdiki cami yapılmış ve ibadete açılmıştır. 200 m2 alan içerisine 80 m2 olarak inşa edilen caminin 105 kişilik cemaat kapasitesi vardır. Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olan cami betonarme ve çatılıdır. Müştemilatında şadırvan, tuvalet ve lojmanı bulunmaktadır.
       Daha önce köyde görev yapan İmam Hatipler:
      1:A.Duran TIKAÇ
      2:Mehmet TEMUR