FATİH  CAMİİ

Mehmet GERÇEK - İmam-Hatip

1969 Yılında Turhal Sarıkaya köyünde doğdu. İlköğretimini aynı köyde tamamladı. 1987 Yılında Tokat İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu.
     1988 Yılında Niksar İlçesi Akgüney köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Şenyurt kasabası  Karaevli mahallesi  Camii İmam-Hatibi olarak grev yaptı. Halen Turhal İlçesi, Fatih Camii İmam-Hatibi olarak göreve devam eden Mehmet GERÇEK evli ve 4 çocuk babasıdır.

Hüseyin İLKATMIŞ - Müezzin-Kayyım

1972 yılında Turhal'ın Sarıkaya köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi.
     Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1988 yılında Gümüşhane İlinin Torul ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.
     1997 yılında Buzluk köyü Camii İmam-Hatiplğiğne naklen atandı.2010 yılında Fatih Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı.
      Halen aynı göreve devam eden Hüseyin İLKATMIŞ evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adı

Fatih Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1990

Toplam arsa alanı

1700 m2

İç alan

170 m2

Cemaat kapasitesi

225 kişi

a.Vakit namazları

25-30 kişi

b.cuma namazı

150-200 kişi

1989 yılında yapımına başlanan Fatih camii, 2 katlı betonarme ve kubbelidir.İki katlıdır.Alt kat yazın Kur'an Kursu olarak kullanılmaktadır.
      225 kişilik cemaat kapasitesinde olup, tuvalet ve abdesthanesi mevcuttur.Merkez Dere mahallesinde bulunan Fatih camii 1990 yılında bitirilerek ibadete açılmıştır.Caminin mülkiyeti Dernek adına kayıtlıdır. Bakım, onarım ve diğer masrafları dernek tarafından karşılanmaktadır