DERE MAHALLESİ CAMİİ

Ahmet KANDEMİR - İmam-Hatip

1969 yılında Zile ilçesi Bağlarpınarı köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde orta ve lise tahsilini zile İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.. 1988 yılında Şanlıurfa’da İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1991 yılında Zile ilçesi Boldacı köyü Camiine naklen atandı. Sırasıyla Zile Elbaşoğlu Camii ve Zile Hastane mescidi Müezzin-Kayyımlığı görevlerinde bulundu.1998 yılında A.Ö.F Sosyal Bilimler Önlisans bölümünü bitirdi. 2009 yılında Turhal Dere Mahallesi Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı. Bu görevde iken 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca Kadrosu İmam-Hatipliğe çevrildi.

Halen aynı göreve devam eden Ahmet KANDEMİR evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı

Dere Mahallesi Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1995

Toplam arsa alanı

700 m2

İç alan

170 m2

Cemaat kapasitesi

250 kişi

a.Vakit namazları

30-35 kişi

b.cuma namazı

80-100 kişi

Turhal Merkez Dere mahallesinde bulunan Camii 1995 Yılında 2 Katlı olarak yapılmıştır.
     Alt katı kışın, üst katı ise yazın kullanılmaktadır.Betonarme ve kubbeli olarak yapılan Camiinin minaresi eski camiye aittir.
     Müştemilatında Kur'an Kursu,  şadırvan, odunluk, tuvalet ve dükkan bulunan caminin her hangi bir tarihi özelliği yoktur.