DERBENTÇİ KÖYÜ  CAMİİ

Keramettin KOÇAK - İmam-Hatip

19.01.1987 tarihinde Turhal'da doğdu İlkokulu ve İmam-Hatip Lisesini Turhal'da okudu 2007 yılında Şanlıurfa Bozova ilçesi Budaklı köyünde Sözleşmeli İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2008 yılında Tokat İli Sulusaray ilçesi Sarıyaprak köyüne kadrolu olarak atandı. Daha sonra aynı ilçenin Uylubağı köyünde görev yaptı. 2014 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden  mezunu oldu aynı yıl Tokat İli Turhal İlçesi Derbentçi köyü Camii İmam-Hatipliğine atandı, halen aynı göreve devem eden Keramettin KOÇAK evli ve 1 çocuk babasıdır.

Adı

Derbentçi Köyü Camii

Yaptıran

Köy halkı

Yapılış tarihi

1986

Toplam arsa alanı

998 m2

İç alan

100 m2

Cemaat kapasitesi

130 Kişi

a.Vakit namazları

1-2 Kişi

b.cuma namazı

4-5 Kişi

Derbentçi Köyü Camii; 1986 Yılında Köy halkı tarafından 998 m2 alan içerisine 100 m2 iç alanla, betonarme üzerine çatılı olarak yaptırılmıştır.
     130 kişilik cemaat kapasitesine sahip olan Caminin mülkiyeti köy tüzel kişiliğine aittir.
     Müştemilatında abdest alma yeri, tuvalet ve lojman vardır. Minaresi bulunmamaktadır.