BİRLİK CAMİİ

Ahmet PEYNİR - Müezzin-Kayyım
       1970 Yılında Tokat'ın Erbaa ilçesi Akça kasabasında doğdu İlkokulu Akça kasabasında bitirdi. 1990 Yılında Erbaa İmam-Hatip Lisesini bitirdi.
        1999 Yılına kadar ticaretle uğraştı. 1999 Yılında Turhal Birlik Camiine Müezzin kayyım olarak atandı 2005 Yılında A.Ö.F İlahiyat Ön lisans diploması aldı.
         Halen aynı göreve devam eden Ahmet PEYNİR evli ve 2 çocuk babasıdır.

Adı Birlik Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1986
Toplam arsa alanı 1564 m2
İç alan 380 m2
Cemaat kapasitesi 500 kişi
a.Vakit namazları 25-30 kişi
b.cuma namazı 150-200 kişi

Birlik Camii Kazım Karabekir Mahallesinde Buğday hapanı karşısında bulunmaktadır.Camii yaptırılırken birlik ve beraberlik içerisinde gayretle yaptırıldığı için bu ad verilmiştir. 1984 Yılında inşaatına başlanmış olan Camii 1986 Yılında bitirilmiştir. Yapı tarzı betonarme, çatılı ve minaresi bulunan Caminin müştemilatında şadırvan, tuvalet ve alt katı odunkuk olmak üzere 2 katlı lojmanı vardır.
            İmam-Hatiplik kadrosu bulunmayan Camiinin Müezzin-Kayyımlık kadrosu vardır.  Daha önce Birlik camiinde Necmi AYDOĞAN ve Mustafa BALAKAR kadrolu olarak görev yapmışlardır.