BAĞLAR CAMİİ

A.Kadir İSOT - İmam-Hatip

1967 Yılında Tokat'ta doğdu. İlköğrenimini ve İmam-Hatip Lisesini Turhal'da bitirdi.
       1986 Yılında Vekaleten 1987 Yılında asaleten İmam-Hatiplik görevine başladı, 2001 Yılında A.Ö.F İşletme Bölümü Lisans programını bitirdi.
       Halen Turhal merkez Bağlar Camii İmam-Hatibi olarak göreve devam eden A.Kadir İSOT evli ve 4 çocuk babasıdır.

Adı Bağlar Camii
Yaptıran Camii Cemaati
Yapılış tarihi 2001
Toplam arsa alanı 1299 m2
İç alan 275 m2
Cemaat kapasitesi 350 kişi
a.Vakit namazları 20-30 kişi
b.cuma namazı 75-100 kişi

Camii  Emek mahallesinde bulunmakta olup ibadete açıktır. 350 kişilik olup bayan cemaat için yer mevcuttur.
         Camii kubbeli olup, 1 ana kubbe ve 8 adet küçük kubbe bulunmaktadır. Alt katında 3 adet dükkan bulunmakta olup, bir bölümü ise Kur'an Kursu olarak kullanılmaktadır. Ayrıca şadırvan ve tuvaleti mevcuttur.Bağlar Camii 2 Şerefeli minareye sahip olup, genişçe bir bahçesi vardır.