AZİZİYE CAMİİ

A.Duran TIKAÇ - İmam-Hatip

1963 Yılında Artova da doğdu. 1975 Yılında Atatürk İlkokulunu, 1982 Yılında Turhal İmam Hatip Lisesini bitirdi.
         1983 Yılında Kırşehir İli Kaman İlçesi Hanyeri Sarıkaya köyünde İmam

hatip olarak göreve başladı. 1987 Yılında Turhal Gümüştop Köyü karşı mahalleye naklen atandı.
       1984 Yılında  A.Ö.F İş İdaresi Bölümünden ön lisans diploması aldı. 1996 Yılında Turhal Merkez Veysel Karani Camiine Müezzin Kayyım olarak atandı. 2004 Yılında yine A.Ö.F İşletme Bölümünden Lisans diploması aldı.
       Daha sonra Aziziye Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı bu görevde iken Diyanet İşleri Başkanlığınca  İmam-Hatip Kadrosuna çevrilen ve halen aynı göreve devam eden  A. Duran TIKAÇ Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adı

Merkez Aziziye Camii

Yaptıran

Mahalle halkı

Yapılış tarihi

1983

Toplam arsa alanı

950 m2

İç alan

120 m2

Cemaat kapasitesi

200 kişi

a.Vakit namazları

15-20 kişi

b.cuma namazı

100-150 kişi

Turhal Borsa mahallesi Çevrikler mevkiinde bulunan Aziziye Camii …. Yılında yaptırılmıştır.
     950 m2 alan içerisine 120 m2 olarak inşa edilen ve 200 kişilik cemaat kapasitesi olan caminin mülkiyeti Aziziye Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğine aittir.
     Cami yapı şekli  betonarme  kubbeli ve minarelidir, müştemilatında şadırvan ve tuvaleti mevcuttur.Yanında bir Kur'an Kursu ve lojman vardır.