ASRİMEZARLIK CAMİİ

Ali ÖZTÜRK  İmam-Hatip

1960 Yılında Yozgat'ın Kadışehri İlçesi Halıköyü kasabasında doğdu.İlkokula aynı kasabada başladı. 1970 Yılında ailesinin Turhal'a taşınması sebebiyle İlkokulu Turhal M. Akif İlkokulunda bitirdi. 1981 yılında Zile İmam Hatip lisesini bitirdi.Aynı yıl Turhal'ın Akçatarla köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı. 1982 Yılında Almus ilçesi yeni Almus camiine naklen atandı. 1987 yılında Almus Merkez camiine atandı, 1989 yılında Turhal Garipler camiine atandı 1991 yılında Hollanda'ya 1995 yılında  Kazakistan'a din görevlisi olarak gitti. Yurtdışı görevinden sonra tekrar aynı görev yerine döndü. 2011 yılında ise Asrimezarlık Camiine atandı  A.Ö.F İlahiyat Ön lisans mezunu olan Ali ÖZTÜRK Kazakça Kırgızca ve birazda Rusça bilmekte olup, evli ve 4 çocuk  babasıdır 1

Ahmet ÇELİK - Müezzin-Kayyım

1970 Yılında Tokat'ın Bedirkale köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. 1987 Yılında Tokat Merkez Kur'an Kursu'nda hafızlığını bitirdi.
1988 Yılında Merkez Şeyh Mustafa Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı. 2002 Yılında Açık Lise'den mezun oldu. 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Rotasyon gereği Asrimezarlık Camii Müezzin-Kayyımlığına atandı Halen aynı göreve devam eden Ahmet ÇELİK evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adı Asri Mezarlık Camii
Yaptıran Mahalle halkı
Yapılış tarihi 1988
Toplam arsa alanı 1000 m2
İç alan 300 m2
Cemaat kapasitesi 450 kişi
a.Vakit namazları 75.80 kişi
b.cuma namazı 400 kişi

Asri mezarlık Camii Turhal-Pazar yolu üzerinde, Merkez Kenan Evren mahallesinde, Müftülüğün karşısındadır. Mahalle halkı tarafından aynı yerde bulunan eski camii yıkılarak, şimdiki cami 1000 m2 alan içerisine 300 m2 iç alanla kesme taş üzerine kubbeli olarak yaptırılmıştır.
       Müştemilatında çay ocağı, tuvalet, şadırvan ve 2 şerefeli minaresi bulunmaktadır.