ALEMOĞLU CAMİİ

Mustafa ÖZDEMİR  İmam-Hatip
1965 yılında Zile ilçesinin Kızılcin köyünde doğdu, İlkokulu köyünde, Orta ve İmam-Hatip Lisesini Zİle'de 1982 yılında bitirdi. 1985 yılı Ocak ayında Kütahya Aslanapa İlçesi Esenköy'de İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1994 yılı Ocak ayında naklen Almus ilçesi merkez camii İmam-Hatipliğine atandı , 2015 Yılı Mayıs ayında Turhal Alemoğlu Camii İmam-Hatipliğine naklen atanan Mustafa ÖZDEMİR halen aynı görevce devam ettmektedir.

Serdar DOĞAN Müezzin-Kayyım

1967 Yılında Yozgat İli Çekerek İlçesi Ovacık köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi.1986 Yılında Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu.1987 Yılında Samsun'un Çarşamba İlçesi Sıtmasuyu köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1994 Yılında Pazar İlçesi Ovacık köyüne, 1997 Yılında Aynı ilçenin Erkilet mahallesine naklen atandı. 2002 Yılında Turhal Hacılar mahallesine, 2005 Yılında Alemoğlu Camii Müezzin-Kayyımlığına naklen tayin edildi.
         A.Ö.F İşletme Bölümü mezunu olan ve halen aynı göreve devam eden Serdar DOĞAN evli ve 4 çocuk babasıdır. 2013 yılında yurtdışında görevlendirilmiştir

Adı Alemoğlu Camii
Yaptıran Ahmet ALEMOĞLU
Yapılış tarihi 1963
Toplam arsa alanı ????
İç alan 225 m2
Cemaat kapasitesi 500 kişi
a.Vakit namazları 50-60 kişi
b.cuma namazı 250-300 kişi

Turhal Merkez Celal mahallesinde bulunan Alemoğlu Camii,  Ahmet ALEMOĞLU tarafından 1963 Yılında yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir.Yapı özelliği taş duvar üzerine kurulmuş, kubbeli ve minaresi vardır. Müştemilatında şadırvan, tuvalet ve birde depo bulunmaktadır. Isıtma sistemi olarak elektrikli kalorifer kullanılmaktadır.
          Caminin kıble tarafında camiyi yaptıran şahsın ve ailesinin kabirleri bulun maktadır. Caminin etrafı ihata duvarı ile çevrilidir