AKÇATARLA  KÖYÜ   CAMİİ

Veysel GÜLER  -  İmam-Hatip

1968 yılında Turhalda doğdu, İlkokulu Turhalda bitirdi.1989 yılında Turhal İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Karabük, Eflani İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başaldı.1997 yılında Yozgat İlinin Yerköy İlçesinde İmam- Hatiplik görevinde bulundu.
        Zile de aynı göreve devam etti. 2005 yılında Turhal Sarıçiçek köyüne naklen atandı. Daha sonra Akçatarla köyüne atandı. A.Ö.F İlahiyat Önlisans proğramı 2. sınıf öğrencisi olan ve halen aynı göreve devam eden Veysel GÜLER evli ve 3 çocuk babasıdır.

Adı Akçatarla Köyü Camii
Yaptıran Köy Halkı
Yapılış tarihi 2002
Toplam arsa alanı 3000 m2
İç alan 80 m2
Cemaat kapasitesi 75 kişi
a.Vakit namazları 2 kişi
b.cuma namazı 5 kişi

Camimiz 4 mezradan oluşan Akçatarla köyündedir.Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait olan camii 1980 li Yıllarda  köyle birlikte  yukarda dağda idi, köy  çoğunluğunun aşağıya   mezbahanenin  arka tarafına  yaklaşık  3 km mesafeye taşınması ile birlikte köyün  taşındığı yere  2002 Yılında tekrar yapılmıştır. 3000 m2 alan içerisine 80 m2, yığma tuğla üzerine ahşap çatılı olarak yapılmıştır. Müştemilat olarak sadece şadırvanı olan caminin minaresi yoktur.